Uusi opettaja: Kati Hiltunen

Aloitin vuonna 2014 Kulttuurintutkimuksen opinnot Jyväskylän yliopistossa. Jos joku olisi silloin tullut kertomaan, että opintojen päätyttyä pääsen Ruusupuiston neljänteen kerrokseen opettamaan kirjoittamista, niin en olisi ikinä uskonut. Vaikea sitä on uskoa nytkään, mutta täällä ollaan.

Vasemmalla puolellani ikkunasta näkyvät kampuksen vaahterat ja alkava ruska. Jyväskylä on taas täynnä tietyömaita. Muutoksen aikaa. Olen nyt toiminutkaksi kuukautta yliopistonopettajana ja ensimmäinen kuukausi meni aika lailla kirjoittaessa palautteita, lukien, tutustuen uusiin ihmisiin, suunnitellessa tulevaa vuotta ja ennen kaikkea ihmetellessä. On etuoikeus päästä lukemaan opiskelijoidemme tekstejä ja olla tukemassa heidän matkaansa kirjoittamisen polulla.

Oma polkuni opettajaksi on kulkenut niin kulttuurintutkimuksen opintojen kuin viestinnän tutkinnon kautta – eikä saa unohtaa omia kirjoittamisen opintojani. Tekstikokoelma-jaksolla tein ensimmäisen version käsikirjoituksestani Kotini on tuntematon manner, joka julkaistiin viime vuonna kulttuurivihkoilta. Esikoiseni kertoo nuoren runonpuhujan matkasta maailmalla ja ihmisten välillä. Olenkin saanut opinnoista itse todella paljon ja ne ovat tukeneet omalla kirjoittamisen polullani.

Kansi: Matleena Kaisto

Aiemmin olen toiminut tuntiopettajana runouden kursseilla. Vaikka runous on lempilapseni olen utelias päästessäni opettamaan muitakin kirjallisuuden lajeja. Eniten odotan kevättä ja mahdollista liveopetusta.

Vapaa-ajallani liikun paljon luonnossa ja harrastan lavarunoutta. Kesäisin minut löytää todennäköisimmin pesäpallokentän läheisyydestä.

Kivaa syksyä kaikille!

Ystävällisin terveisin,

Kati Hiltunen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: